Curly Girl metoda. Jaké produkty vybrat v ČR?

V posledním týdnu není otázka, kterou bych dostávala častěji. „Curly Girl metoda mne láká, ale když se podívám na produkty na zahraničních videích, v ČR jsou prakticky nesehnatelné. Jaké přípravky tedy vybrat, abych dosáhla nějakých výsledků...?“

Je to tak. To, že ikonické Curly Girl produkty prakticky do jednoho nejsou v ČR k sehnání, je ostuda (usilovně pracujeme na změně! :). Na druhou stranu, s trochou improvizace a pochopení pro správné složení kosmetiky se můžeš obstojně vybavit i v našich vodách. Následující přehled ti pomůže nejenom nastoupit do Curly Girl metody pevná v kramflecích, ale také odlišit produkty, které „tak nějak“ vyhovují, od těch, které ti dají i něco víc...

Seznam Curly Girl kosmetiky dělíme do dvou skupin. Na první, přední místo řadíme produkty s certifikací přírodní kosmetiky. Důvod je jasný... S těmito přípravky bez obsahu škodlivých a syntetických látek budou plesat nejen tvoje vlny a kudrny, ale i pokožka hlavy a svědomí. :) Skupina druhá potom zahrnuje konvenční kosmetiku, která splňuje spíše ty základní předpoklady CG metody (tedy absenci nejagresivnějších látek) a zároveň je dostupná prakticky v každé drogerii.

Upozorňujeme, že tento seznam je vždy o konkrétních produktech. Pokud zahrnuje jeden přípravek, bohužel to automaticky neznamená, že požadavkům Curly Girl metody vyhovuje celá řada (nebo dokonce celá značka). Z důvodů ne zcela pochopitelných se výrobci (a to i ti přírodní kosmetiky) běžně uchylují k tomu, že v jedné sérii mají vedle sebe čistý přípravek i produkt napěchovaný sulfáty. Při bližším pohledu také zjistíš, že mnohé produkty, které se v databázích eshopů sebevědomě řadí mezi „bezsulfátové“, ve skutečnosti sulfáty klidně obsahují! To je také důvod, proč byly všechny v tomto seznamu pečlivě zkontrolované a je u nich uvedeno i přesné složení.

Které ze složek ovlivňují naše vlny, objem, krepatění nebo lesk? Jak si vybrat produkty přesně na míru svým vlasům? Kde shánět ty zahraniční, ale také jak si s láskou vyrobit své vlastní, CG vyhovující a v pohodlí domova? To už jsou témata do připravované knížky Curly Girl metoda od A do Z, kterou brzy najdeš zde na webu. A teď už – pojďme na prohlídku! :)

1. Šampony – přírodní kosmetika

Nenech se zmást tvrzením, že každá správná Curly Girl cesta začíná zahozením šamponu. Skutečnost leckdy nebývá tak dramatická. Mnohé ženy, zvláště ty s jemnými vlasy nebo volnějšími vlnami zjistí, že bez šamponu nemohou zcela být, protože co-washing jejich vlasy připravuje o objem. Šampon, je-li jemný, je také neocenitelným pomocníkem pro pravidelné hlubší čištění.

U šamponu každopádně platí, že by měl být co nejšetrnější. Jednoznačně doporučujeme low-poo šampony, které neobsahují tradiční nebezpečné sulfáty, silikony a parabeny. Jsou šetrné k pokožce, nenarušují její přirozený film, nevysušují ji a udržují její přirozenou vlhkost. Řazení je čistě abecední.

Coslys šampon bez sulfátů broskev

Šampon bez sulfátů s vůní broskve je díky svému hypoalergennímu složení vhodný i pro citlivou pokožku hlavy. Jemně pečuje o všechny typy vlasů, je vhodný pro časté použití a obsahuje například šťávu z Aloe vera, která vyniká svými hydratačními a zklidňujícími účinky.

Složení: Aqua (Water), Spiraea Ulmaria Flower Water, Sodium Cocoyl Glutamate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Sodium Chloride, Inulin, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Acacia Senegal Gum, Prunus Persica (Peach) Leaf Extract, Xanthan Gum, Glycerin, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Citric Acid.

Koupit na Biooo.cz

 

Eco Cosmetics hydratační šampon s olivou a slézem

Jemný hydratační šampon od německého výrobce 100% přírodní kosmetiky šetrně myje vaše vlasy a pokožku hlavy a díky pečlivě vybraným rostlinným ingrediencím poskytuje vlasům dlouhotrvající hydrataci a navrací jim oslnivý lesk. Šampon obsahuje hydrolyzovaný ovesný protein, je tedy vhodný pro proteinovou péči. Zbylé dva šampony téže značky obsahují alkohol.

Složení: Aqua, Olea Europaea Leaf Extract, Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate And Disodium Cocoyl Glutamate, Punica Granatum Extract, Malva Sylvestris Extract, Glyceryl Oleate, Maris Sal, Sodium PCA, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Wheat Protein, Betaine, Lactic Acid, Parfum, Limonene, Linalool, Citronellol.

Koupit na Biooo.cz

 
Energy Cytosan šampon

Cytosan šampon Energy bez parfemace obsahuje humidové látky, které významně přispívají k regeneraci pokožky hlavy a vlasů. Šetrně je myje, regeneruje a obnovuje jejich přirozené funkce. Je vhodný k použití při problémech vlasové pokožky, jako jsou lupy, ekzémy, dermatitidy nebo nadměrné maštění.

Složení: Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocamphodiacetate, Xylitol, Hydroxyethyl Urea (and) Ammonium Lactate, Xanthan Gum, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Humic Acids, Potassium Salts, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Glycerin, Phenylpropanol

Koupit na Biooo.cz

 

Faran šampon s aloe a jojobou

Vlasový šampon Aloe & Jojoba pečuje o všechny typy vlasů, šetrně je myje a dodává jim zdravý lesk i pružnost. Jemné přírodní složení lehce myje vlas i pokožku hlavy.

Složení: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Decyl Glucoside, Coco Glucoside & Glyceryl Oleate, Caprylyl Capryl Glucoside, Glycerin, Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer, Parfum, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citric Acid, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Geraniol, Citronellol, Linalool.

Koupit na Biooo.cz

 
Faran šampon s levandulí a melounem

Vlasový šampon Lavender & Melon pečuje o všechny typy vlasů, šetrně je myje a dodává jim zdravý lesk i pružnost. Jemné přírodní složení lehce myje vlas i pokožku hlavy.

Složení: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Decyl Glucoside, Coco Glucoside & Glyceryl Oleate, Caprylyl Capryl Glucoside, Glycerin, Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer, Galactoarabinan, Parfum, Xanthan Gum, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citric Acid, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Oil, Linalool, Citronellol

Koupit na Biooo.cz

 
Faran šampon s rozmarýnem a mátou

Šampon Rosemary/Spearmint je určený pro všechny typy vlasů. Je obzvláště jemný, zklidňuje a osvěžuje pokožku hlavy. Přírodní výtažky, máta a rozmarýna, jemně čistí a osvěžují.

Složení: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Decyl Glucoside, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Caprylyl Capryl Glucoside, Glycerin, Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer, Galactoarabinan, Parfum, Xantan Gum, Mentha Spicata, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citric Acid, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Koupit na Biooo.cz

 

Khadi ajurvédský šampon s neemem proti lupům

Ajurvédský šampon indické firmy Khadi zabraňuje tvorbě lupů a svědění pokožky hlavy. Harmonizuje tvorbu kožního mazu. Působí proti tvorbě houbovitých mikroorganismů. Šampon obsahuje hydrolyzovaný mandlový a pšeničný protein, je tedy vhodný pro proteinovou péči.

Složení: Aqua, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside, Sodium PCA, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Azadirachta indica (neem), Acacia concinna (shikakai), Sapindus mukurossi (reetha), Vitex negundo (drmek), Lawsonia inermis (henna), Emblicaofficinalis (amla), Indigofera tinctoria (indigo), Aloe Barbadensis Gel (aloe vera), Coco Glucoside & Glycerol Oleate, esenciální olej Rosmarinus officinalis (rozmarýna), kyselina citronová, xanthanová guma, hydrolyzovaný pšeničný protein, hydrolyzovaný mandlový protein, zinek PCA, Sodium benzoate & Potassium Sorbate, olej Oryza sativa, esenciální olej Melaleuca alternifolia (tea tree), esenciální olej Eucalyptus citriodora (eukalyptus), olej Azadirachta Indica (neem), Linalool, Limonene.

 
Khadi ajurvédský šampon s ibiškem na citlivou pokožku

Velice jemné složení tohoto šamponu je určené pro citlivou pokožku hlavy a je ideální i pro každodenní mytí vlasů. Květy ibišku a palashe předcházejí podráždění pokožky a jejím zánětlivým reakcím.

Složení: Aqua, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium PCA, Hibiscus rosa sinensis (ibišek), Butea monosperma (anantmool), Hemidesmus indicus (palash), kyselina citronová, Aloe Barbadensis Gel (aloe vera), Coco Glucoside & Glycerol Oleate, esenciální olej Lavender Augustifolia (levandule), Pterocarpus marsupium (indické kino, vidžajsar), Onosma hispidum (ratanjyot), Sodium Cocoyl Glutamate, Emblica officinalis (amla), Acacia concinna (shikakai), Sapindus mukurossi (reetha), olej Oryza sativa, xanthanová guma, hydrolyzovaný pšeničný protein, hydrolyzovaný mandlový protein, zinek PCA, Sodium Benzoate & Potassium Sorbate, olej ze semen Azadirachta indica (neem), Geraniol, Linalool, Limonene.

 
Khadi ajurvédský šampon amla pro objem a lesk

Posiluje vlasové kořínky a podporuje růst vlasů. Pomáhá předcházet poškození, vypadávání a předčasnému šedivění vlasů. Vlasům dává výrazný objem a lesk.

Složení: Aqua, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium PCA, Emblica officinalis (amla), Ocimum sanctum (tulsi), Sodium Cocoyl Glutamate, Eclipta alba (bhringaraj), Lawsonia inermis (henna), Bacopa monniera (brahmi), Sapindus mukurossi (reetha), Acacia concinna (shikakai), Azadirachta indica (neem), Aloe Barbadensis gel (aloe vera), esenciální olej Cananga odorata (ylang ylang), Coco Glucoside & Glyceryl Oleate, olej Oryza sativa (olej z rýžových otrub), hydrolyzovaný mandlový protein, hydrolyzovaný pšeničný protein, Xanthan Gum, Zinc PCA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, olej ze semen Azadirachta indica (neem), Benzylalkohol, Eugenol, Eugenol, Iso Eugenol, Benzyl Salicylate, Geraniol, Farnesol, Linalool, Benzyl Benzoát.

 
Khadi šampon s ořechovou trávou pro normální a mastné vlasy

Harmonizuje vlasovou pokožku a tvorbu kožního mazu. Vlasům dodává přirozený lesk. Myje velice jemně, zároveň však důkladně. Obsahuje éterické oleje pomeranč, citrón a mandarinka, ořechovou trávu, shikakai, amlu, mandlový a pšeničný protein.

Složení: Aqua, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside, Sodium PCA, Glycerin, Cyperus rotundus (ořechová tráva, nagarmotha), Berberis aristata (dřišťál), Acacia catechu (akácie katechová, khadira), Lawsonia inermis (henna), Sodium Cocoyl Glutamate, Aloe Barbadensis Gel (aloe vera), Coco Glucoside & Glycerol Oleate, kyselina citronóvá, esenciální olej Citrus Aurantium Dulcis (pomeranč), Curcuma longa (kurkuma), Emblicaofficinalis (amla), Acacia Concinna (shikakai), Sapindus mukurossi (reetha), olej Oryza sativa, Xanthan Gum, hydrolyzovaný pšeničný protein, hydrolyzované mandlový protein, Sodium Benzoate & Potassium Sorbate, esenciální olej Citrus Medica Limonum (citrón), esenciální olej Citrus reticulata (mandarinka), Zinek PCA, Azadirachta indica olej (neem), Citral, Linalool, Limonene, Geraniol.

 
Khadi regenerační šampon růže s kondicionérem

Vlasům dodává přirozenou vlhkost a působí proti jejich vysoušení. Posiluje vlasové kořínky a vrací vlasům zdravý lesk. Reparuje vlasy narušené častými chemickými zásahy.

Složení: Aqua, Coco Glucoside, Lauryl Glucoside,Glycerin, Sodium PCA, Syzygium cumini (jamun), kyselina citronová, Sodium Cocoyl Glutamate, Rosa damascena (růže), Vetiver zizanioides (vetiver), Glycyrrhiza glabra (lékořice), Hibiscus rosa sinensis (ibišek), Symplocos racemosa (lodhra),Aloe barbadensis gel (aloe vera), Coco Glucoside & Glycerol Oleate, Emblica officinalis (amla), Acacia concinna (shikakai), Sapindus mukurossi (reetha), esenciální olej Citrus aurantium, hydrolyzovaný pšeničný protein, hydrolyzované mandlový protein, skvalen, ceramide, olej Oryza sativa, xanthanová guma, zinek PCA, Sodium Benzoate & Potassium Sorbate, olej Azadirachta indica (neem), Citral, Geraniol, Farnesol, Linalool, Limonene.

Malki minerální šampon na normální vlasy

Šampon pro normální vlasy šetrně myje a lze jej tak používat každodenně. Rostlinné oleje a sůl z Mrtvého moře jemně čistí a zároveň regeneruje vlasy i vlasovou pokožku.

Složení: Aqua, Elaeis Guineensis, Olea Europaea, Cocos Nucifera, Potassium Palmate, Potassium Olivate, Potassium Cocoate, Maris Sal, Parfum

Koupit na Biooo.cz

 

 
 
Natura siberica šampon pro všechny typy vlasů

Následující výběr šamponů od ruské společnosti Natura Siberica dobře ilustruje, o čem jsme mluvily výše. Z téměř dvou desítek šamponů je jich vyhovujících šest. Zbylé obsahují sulfáty

Šampon pro všechny typy vlasů Natura Siberica poskytuje vlasům potřebnou péči a objem. Poškozené vlasy jsou zacelené a uhlazené. Výtažky z borovice zakrslé a plicníku o vlasy pečují, vyživují je a dodávají jim lesk. 

Výtažky z borovice zakrslé jsou bohaté na aminokyseliny, které obnovují strukturu poškozených vlasů. Díky vitaminům A, B, C a E jsou vlasy chráněny jak před nepříznivými vnějšími vlivy, tak i před chemickými barvami a horkem. Extrakt z plicníku v kombinaci s borovicí zakrslou chrání vlasy před ztrátou vlhkosti a dodává jim zdravý lesk.

Složení: Aqua, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Pinus Pumila Needle Extract, Pulmonaria Officinalis Extract, Abies Sibirica Needle Extract, Hesperis Sibirica Extract, Cortusa Sibirica Extract, Bidens Tripartita Flower/Leaf/Stem Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Extract, Hippophae Rhaimnoides Fruit Oil, Silybum Marianum Extract, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cl 75810, Parfum, Limonene, Linalool

Koupit na Biooo.cz

 

Natura Siberica šampon pro citlivou pokožku hlavy

Šampon pro citlivé vlasy šetrně pečuje o pokožku náchylnou k podráždění díky bylinným výtažkům z dvouzubce a lékořice. Dodává vlasové pokožce potřebnou péči a zároveň účinně myje.

Složení: Aqua, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxopropyl Trimonium Chloride, Bidens Tripartita Flower/Leaf/Stem Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Glycerin, Hesperis Sibirica Extract, Cortusa Sibirica Extract, Sorbus Sibirica Extract, Aquilegia Sibirica Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Limonene, Linalool

Koupit na Biooo.cz

 

Natura Siberica šampon pro suché vlasy – objem a hydratace

Šampon pro suché vlasy dodává potřebnou hydrataci a objem díky rostlinným výtažkům. Extrakty z borovice a šípku obnovují poškozenou strukturu vlasů a chrání je před nepříznivými vnějšími vlivy. Obsahuje hydralyzovaný ovesný protein.

Složení: Aqua, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Pinus Pumila Needle Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Hesperis Sibirica Extract, Larix Siberica Needle Extract, Achillea Millefolium Extract, Hippophae Rhaimnoides Fruit Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cl 75810, Caramel, Parfum, Limonene, Linalool

Koupit na Biooo.cz

 

Natura Siberica šampon pro unavené a slabé vlasy

Šampon pro unavené a slabé vlasy díky obsaženým výtažkům chrání a posiluje. Vitaminy a antioxidanty z bylinek a bobulí vlas po celé jeho délce posilují a také vyživují vlasovou pokožku. Obsahuje hydrolyzovaný ovesný protein.

Složení: Aqua, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Rhodiola Rosea Root Extract, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Pinus Sibirica Needle Extract, Sorbus Sibirica Extract, Juniperus Sibirica Needle Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Panax Ginseng Root Extract, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Linum Usitatissimum Seed Oil, Rosa Canina (Rose-hip) Fruit Oil, Amaranthus Caudatus Extract, Hippophae Rhaimnoides Fruit Oil, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cl 75810, Caramel, Parfum, Citral, Limonene

Koupit na Biooo.cz

 

Natura Siberica šampon pro citlivou pokožku hlavy proti lupům

Šampon proti lupům Natura Siberica je vhodný i pro citlivou pokožku hlavy díky jemnému a přitom účinnému složení. Obsažené bylinné výtažky pečují o pokožku, vlas i samotný vlasový kořínek.

Složení: Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxopropyl Trimonium Chloride, Cetraria Nivalis Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Pinus Pumila Needle Extract, Picea Obovata Needle Extract, Juniperus Sibirica Needle Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Hypericum Perforatum Flower Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Gypsophila Paniculata Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Piroctone Olamine, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 75810, Caramel, Parfum, Benzyl Salicylate

Koupit na Biooo.cz

 

Natura Siberica šampon pro mastné vlasy

Šampon pro mastné vlasy Natura Siberica dodává zplihlým mastným vlasům objem, pečuje o vlasovou pokožku a stimuluje funkci mazových žláz. Díky výtažkům z borovice zakrslé a arktické maliny je o vlasy i vlasovou pokožku postaráno.

Složení: Aqua, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Pinus Pumila Needle Extract, Rubus Idaeus Fruit Extract, Glycerin, Sorbus Sibirica Extract, Abies Sibirica Needle Extract, Achillea Asiatica Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Silybum Marianum Extract, Quercus Robur Extract, Inula Helenum Extract, Hippophae Rhaimnoides Fruit Oil, Anthemis Nobilis Flower Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cl 75810, Parfum, Linalool

Koupit na Biooo.cz

 

Naturfyt konopný šampon

Přírodní bylinný šampon s výtažkem z konopí jemně myje vaše vlasy a zároveň pečuje o pokožku hlavy při mnoha kožních onemocněních. Je vhodný i na citlivou vlasovou pokožku a má zklidňující účinky.

Složení: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cannabis Sativa Extract, Polygonum Fagopyrum Extract, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid

Koupit na Biooo.cz

 

Original Atok mycí olej na suché vlasy

Jemný olej s květinově dřevitou vůní šetrně myje a regeneruje suché, poškozené či lámavé vlasy. Obsahuje éterické oleje z kanangy a růžového dřeva, jež mu propůjčují květinové aroma s dřevitými tóny. Olej regeneruje a posiluje vlasy i pokožku hlavy.

Složení: Glycine Soja Oil, C 12- 15 Pareth- 3, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cananga Odorata Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Simondsia Chinensis Seed Oil, Dalbergia Sissoo Oil, Zea Mays (Corn) Oil, Beta-Carotene, Linalool, Benzyl Benzoate, Limonene, Benzyl Salicylate, Farnesol

Koupit na Biooo.cz

 

Urtekram luxusní šampon Morning Haze

Luxusní vyživující šampons kyselinou hyaluronovou Morning Haze se základem v BIO extraktech z moruše, březové kůry, černého bezu, brusinek a dalších vyživujících látek.

Složení: Aqua, aloe barbadensis leaf extract, lauryl glucoside, sodium cocoyl glutamate, coco glucoside, lactic acid, glycerin, glyceryl oleate, diglycerin, salix purpures bark extract, rubus chamaemorus fruit extract, sambucus nigra flower extract, vaccinium macrocarpon fruit extract, helianthus annuus seed extract, sodium chloride, citrus aurantium dulcis peel oil, citrus limon peel oil, sodium hyaluronate, parfum, polyglyceryl-4 carpate, xanthan gum, limonene.

 

A co pořídit v drogérce, když tu přírodu zas tak nutně nepotřebuji?

DM Babylove šampon
Hipp Babysanft Sensitive
Rossmann Babydream šampon
.. bude doplněno ..

Pokračuj na 2. díl: Co-washe a kondicionéry >>


Karolina Srncová.
.
Karolina Srncová
Od roku 2019 buduji na Kudrnatých vlasech království česko - slovenských Curly Girls. Miluji jedinečnost vln a kudrn a cílím na to, abychom je měly zdravé a dlouhodobě udržitelné. :)
Více o Karolině se dočteš zde.

Přidat komentář

.