Grey is the new black | Kudrnaté vlasy

Grey is the new black


  • Milé curlygirls, říká se, že šedivá chlapům sluší, ale co nám ženám? Taky přece! 💪🤩Jenže některé z nás na to ještě nejsou úplně připravené a tak jsme odkázány na pravidelné barvení, abychom nástup těch nádherných stříbrných pramenů ještě trochu oddálily. 

    Sama jsem si prošla fází, kdy jsem se 5 měsíců nebarvila a byla jsem rozhodnutá v tom pokračovat. Jenže jak jsem se koukala na své fotky s tmavými vlasy přišlo mi strašně líto, že teďka pár let budu odrůstat a nikdy už se nebudu moct obarvit na tmavo, aby to všechno nepřišlo v niveč 🤷Takže jsem secvakla paty a přijmula fakt, že každé 3 týdny musím barvit. Striktní CGM vlasy zakazuje barvit, ale co bychom to byly za ženy, kdybychom pravidla občas neporušovaly? 🤓

    A tak ať už jsi šedivá, celá nebo zčásti nebo stejně jako já pravidelně přetíráš jakékoliv náznaky šedé na hnědou, černou, blond nebo třeba zelenou, vítej a pojď se s námi podělit o své poznatky, doporučení, vychytávky či triky. Pojďme probrat jaké barvy jsou vhodné a které nikoliv, případně jak minimalizovat škody po barvení anebo se zkrátka podělte o své krásné šediny ❤️

    Těším se na vás!

    Houstička🌹



  • @Houstička

    ahoj Houstičko přijímám výzvu a podělím se o své zkušenosti se šedinami, třeba to někomu pomůže :-) Je mi 48, mám vlny 2B-2C, nízkoporézní, prošedivělé (kolem obličeje hodně, na zbytku hlavy víceméně jen stříbrné nitky). Na CGM jsem 10 měsíců a konečně mám zase „vlasy s názorem“ - jsou živé, vlní se všemi směry a mají strukturu a objem.

    Před 15 lety jsem si vlasy po porodu druhé dcery nechala ostříhat nakrátko. Šedivění jsem se bránila permanentní barvou, ale vadily mi odrosty a nelíbilo se mi, že se pěkná hnědá vymývá do podivného tónu, tak jsem asi před 5 lety přešla jen na přeliv, ale jak šedin přibývalo, už nestačil. Když se široký bílý pruh vlasů nad čelem začal postupně barvit do růžova, skončila jsem i s přelivem a přijala jsem své šediny. Díky tomu, že v té době jsem měla vlasy dost krátké, odrostly růžové části poměrně rychle. Vlasy jsem nechala dorůst do délky mikáda, ale byla jsem z nich nešťastná – začaly najenou hodně řídnout, byly jemné jako dětské vlásky, polétavé, bez objemu a skoro se nevlnily - měla jsem sto chutí vzít mašinku a úplně se jich zbavit. Naštěstí jsem narazila na CGM a zdejší stránky a to mi dalo naději.

    Postupným hledáním a zkoušením jsem pochopila, že mé vlasy byly zoufale přehydratované a potřebovaly protein. Začala jsem při každém mytí používat CGM friendly proteinovou masku a vyhýbala se hloubkové hydrataci a hnědé vlasy se pomalu začaly vzpamatovávat, na šediny to ale bylo málo, protein jim pořád chyběl. Před 3 měsíci jsem si řekla: „čert vzal cenu“, a koupila jsem si CURLSMITH FEATHER-LIGHT PROTEIN CREAM a to byl najednou velký skok vpřed, vlasy najednou byly pružnější a vlny vydržely mnohem déle. Před dvěma měsíci jsem si řekla, že když už, tak už, a koupila jsem CURLSMITH BOND CURL REHAB SALVE a konečně i moje šediny věčně hladové po proteinu začínají spolupracovat.

    Protože mám vlasy nízkoporézní, upravila jsem způsob, jak tento zázrak používám, aby si vzaly maximum účinných látek – dělám to tak 1x týdně:

    1. na mokré vlasy použiju CGM friendly vlasový peeling – svlékne moje vlasy od všech nánosů a naprosto fantasticky očistí a prokrví pokožku hlavy (a díky tomu mi začaly dorůstat nové vlasy jako divé)

    2. po spláchnutí peelingu použiju CGM friendly fialový šampón pro šediny

    3. vlasy spláchnu hodně teplou vodou, aby se co nejvíc otevřely, vysuším je, že jsou jen vlhké a nanesu do nich tolik CURLSMITH BOND CURL REHAB SALVE, kolik nasáknou, pročešu a strčím na hodinu pod čepici

    4. vlasy důkladně vypláchnu a vmačkám do nich CURLSMITH FEATHER-LIGHT PROTEIN CREAM spolu s trochou CURL KEEPER ORIGINAL – AKTIVÁTOR KUDRN a JESSICURL SPIRALICIOUS STYLING GEL a nechám je volně uschnout

    Díky dostatku proteinu jsou teď mé vlasy pružné, nádherně lesklé a vlní se tak, že po vypotřebování CURL KEEPER ORIGINAL už nebudu žádný další aktivátor kudrn potřebovat :-) Zato bez obou fialových CURLSMITH zázraků už se neobejdu, protože hladových šedin bude víc a víc - ale teď už je mám fakt ráda ;-)


  • Ahoj Karolínko, 

    Moc děkuji za Tvé zkušenosti s CGM a šedinami.

    Je mi 52 let, na CGM jsem skoro rok a během lockdownu jsem nechala odrůst barvu a jsem teď přírodně šedivá, mám nízkoporézní vlasy. 

    Zaujal mě Tvůj postup a chtěla bych se zeptat - Jaký používáš CGM friendly fialový šampón pro šediny?

    Moc děkuji Vendula

     

     


  • Ahoj Karolíno,

    taky by mě zajímal ten fialový šampon, jak se ptá výše Vendula.

    A nevíš třeba o nějakém CGM fiendly fialovém kondicioneru?

    Přesně jak Vendula, jsem přitozeně šedivá, třetím rokem se nebarvím, ale poslední dobou se mi zdá, že bych se potřebovala zbavit nažloutlého tónu (podle holičky mám hodně hnědého pigmentu).

    Moc děkuji za readu, pokud někdo víte?

    Martina


  • @Vendula Vaisová Ahoj Vendulko, moc se omlouvám za tak pozdní odpověď, ale snad pomůže i tak - používám fialový šampon Schwarzkopf Proffesional Blondme - cool blondes neutralizing shampoo - podle curlsbota vyšel jako cgm friendly. Dělají i kondicionér, ale jeho složení jsem nezkoumala. 


  • @Vendula Vasiová a @Martina Hubertová  omlouvám se, nevšimla jsem si, že jsem objednávala z bráchova účtu a zůstala v něm přihlášená, ale jsem to já, Karolína ;-)


  • @Karolína aktualizace po roce - CURL KEEPER ORIGINAL – AKTIVÁTOR KUDRN používám pořád, ale JESSICURL SPIRALICIOUS STYLING GEL jsem po vypotřebování už znovu nekoupila - není ho třeba :-)


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!