Styling pro jemné vlnité potvůrky! | Kudrnaté vlasy

Styling pro jemné vlnité potvůrky!


  • Ahoj! Pokud Tě příroda neobdařila silným typem vln stejně jako mě, tak pojď omrknout tipy a triky pro styling jemných vlnek! 😊

    Připomínám, že jemný vlas nejde téměř cítit mezi prsty, působí jako dětské vlásky.

    Základní tipy a triky:

    1. Všeobecné rady, jak na jemné vlasy, které jsou důležité pro finální vzhled tvých vlasů, najdeš ZDE.
    2. Méně je někdy více. Jemňochy zatíží skoro cokoliv, a to se týká i velkého množství aplikovaného gelu! Zbytečně to nepřeháněj, a to i tehdy, pokud praktikuješ techniku 123gel (použití tří různých gelů pro maximální tužící účinek). Množství těchto 3 gelů by mělo dát dohromady takové množství, jako když použiješ pouze jeden gel.
    3. Jemné vlasy potřebují pořádnou fixaci a oporu. Pokud zvolíš silně tužící gel, vlasy se ti odmění vlněním i další dny po umytí. POZOR! Nezapomínej na to, že by tvoje stylingové přípravky měly být lehké, jinak se dočkáš akorát zatížení. Mezi takové gely patří např. Giovanni L. A. Hold Styling Gel nebo Innersense I Create Hold.
    4. Pokud ti schází objem, sáhni po pěnovém tužidle a zařaď ho do své rutiny způsobem Mousse-gel-mousse nebo Gel-Mousse-Gel, samotná pěna by ti vlny nemusela podržet!
    5. Neboj se difuzéru! Pomůže tvé jemné vlnky zafixovat a přidat jim na objemu. Sušení na vzduchu nemusí být pro tebe to pravé ořechové. Ve většině případů, takové vlásky pak mají tendenci se rovnat pod tíhou vody.
    6. Pokud potřebuješ objem ještě více podpořit, dělej styling v předklonu a vyzkoušej root cliping! Po vysušení vlásků je v předklonu opatrně načechrej u kořínků buď pomocí prstů, nebo můžeš sáhnout po pomůcce zvané Afro pick.

    Pokud si nevíš rady, pošli fotku, popiš svůj problém a typ vlasů (poréznost, hustotu, jaké produkty používáš, jak dlouho jsi na CGM). Pokusíme se vyřešit tvoje trable! 

    Katka❤️



Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!