@Kateřina Švihlová@Kateřina ŠvihlováŠvihlová zdravím všechny curly/wavy girls.
S CGM se snažím nějak skamarádit od půlky října, takže cca 3 měsíce. Než napíšu své dotazy, tak úvodní info : mám jemné vlasy, vlnky 2a, se zavřením všech očí 2b😂, nízká poréznost. Vlasy mám nebarvené (maximálně tónovací samponbez peroxidu), bez tepelné úpravy, jen vlažný vzduch na fenování. Produkty používám co nejlehčí, řadu Giovanni tee trea triple treat, šampon a kondicionér, aktivátor vln Curly Keeper, tužící gel Giovanni L. A. Hloubkově čistím co dva týdny, s maskou Ecoslay banana cream, a jednou měsíčně maska Ecoslay matcha boost a pak opět hydratační Ecoslay banana cream...
A teď ty dotazy😂
Mám pocit, že moje vlas, prostě nesnesou jakoukoli bezoplachovou péči, styling. Vlasy se brzy mastí, vlny plihnou. Už druhy, třetí den je to děs. Nepomůže ani aktivace vodou a pomačkání. Žádný zazrak se neděje. Nechat hydratační masku jako leave in taky nedopadlo. Vlasy mastné druhý den. Jinak po styling mám z vlasů nic moc pocit. Snažím se krustu vymačkat, našla jsem radu vytleskat, ale stejně mám pocit že jsou vlasy slepené a splihlé...a svědí mě pokožka hlavy 🤦♀️
Když použiji jen šampon, kondicionér a mycí postup, který máte na blogu pro vlnité vlasy, je to jiná písnička. Vlasy jsou nadýchané, krasný objem, bez mytí úplně OK i 4 dny a o tom ae mi nikdy ani nezdálo... Velká spokojenost. Jen ty vlny téměř nula😐 jedna strana se prostě vlnit nebude snad jen natáčky či co😂
Tak teď mám velké dilema. Pokračovat v cgm, a snažit se o vlny, nebo být jen ráda za low poo šetrnou péči a zlepšení kvality vlasů a vzít si z cgm to, co mi sedí. Narazila jsem i na postupy vlnění vlasů bez tepla a pokud cgm funguje jen se stylingem, tak zas takový rozdíl, krom používání speciálních šetrnějších produktů nevidím...
ještě dodávám, že vlasy mám krátké, kratší prostříhané mikádo... Což tady nikde na fotkách nevidím... Funguje cgm lépe na dlouhé vlasy? Mám v plánu nechat růst. Po druhém porodu mi začaly hrozně padat, tak jsem radikálně zkrátila...
Děkuji předem za rady a názory.
P. S. Omlouvám se za překlepy, nemám čas po sobě přečíst... A taky za hloupý začátek, nepodařilo se mi to již nijak vymazat.