Bez proteinu, prosím... – Klub těch, co si vystačí ;) | Kudrnaté vlasy

Bez proteinu, prosím... – Klub těch, co si vystačí ;)


  • jako ale kus masa bych si dala. teď.



  • Kájo, mám s proteinem trochu problém - sedí mi jen ten s těmi mrňavými molekulami. Doteď jsem přikapávala hedvábí, ale už bych radši něco ready made. Můžu ho dát tak jednou za 4 mytí, jinak šustím a mám je rovné. Vlasy vlnité, střední hustota, nízká poréznost. Ukliknu se, když koupím tré luxe kondicioner?


  • @Iva Pelanova podle mě neuděláš chybu s TréLuxe :) potom malé molekuly proteinu obsahuje i Alikay leave in. 


  • Zdravím kočky,

    je opravdu možné, že mé vlasy protein nesnesou vůbec? Nebo je to dané i ročním obdobím, asi i tím, že jsem na metodě zatím jen 2 měsíce? Jakmile přidám protein, vlasy jsou jak sláma, cuchají je, šustí... Mám jemné, řidší 2A-B, vysokoporézní.


  • @Martina Táchová Ahoj, může to být cokoliv z toho, co zmiňuješ. :)

    Pokud chceš však zkoušet, co vlasy snesou, můžeš zkusit pořídit hedvábný protein v tekuté formě a sama si přikapávat do produktů. Zkusit třeba pouze 2 kapky do hydratačního kondicionéru, a sledovat, co to dělá s vlasy. Tekuté hedvábí je jeden z nejmenších proteinů, co můžeš momentálně u nás na trhu zakoupit (většinou obchůdky, které prodávají suroviny na výrobu kosmetiky).

    Jinak vlasy hodně ovlivňuje roční období, s ním se mění jejich potřeby. Taktéž i počátek CGM cesty, znám holky, které protein nesnesly ani půl roku, ale aby ho zas úplně nevynechávaly, použijí jeden oplachovy produkt v mycí rutině třeba 1x za 2-3 týdny :) 


  • Dobrý den, píšu s prosbou. Už nějakou dobu objevuji CGM. Moje vlasy jsou mezi 2B-2C, mám je hodně husté a silné. Většinu času (asi milně) dodávám hydrataci, protože jsou vlasy pocitově suché. Kdykoliv když si myju vlasy, hodně dlouho trvá mež nasajou vodu a vždy mám pocit že stejně pořád jsou suché a špatně se pak do nich dostávají přípravky, také pak velmi dlouho schnou. Je možné že může problém nasát vodu způsobovat nedostatek proteinu? Protože teď když jsem si četla články o tom co vlasům schází a jak poznám nedostatek proteinu, přijde mi že trpí spíše nedostatkem proteinu. Mám je hodně zašmodrchané, během mytí se blbě rozčesávají i když mám nanesený kondicionér, trpí hodně na krep a velmi rychle ztrácí tvar a jsou jako když chemlonovité. Vlký vlas se napruží  (nevrací se) a pak až se přetrhne, nepraskne hned. Všechny produkty, co používám jsou odsud z Kudrnashopu. Ale ve většině z nich protein není vůbec. Jsem z toho už mírně špatná, tak budu moc ráda za jakoukoliv radu :). Možná jsem špatně vyhodnotila to, co mi chybí.

    (Mám vlasy střední poréznost, vysoká hustota, silné vlasy, 2B-2C)

    Hezký den. Jana Šůstková


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!