Začínám s CGM a potřebuji nasměrovat ❔ | Kudrnaté vlasy

Začínám s CGM a potřebuji nasměrovat ❔


  • @Kateřina Švihlová  Diky moc za tip, sedi perfektne! 😊 Jen si nejsem jista, aby difuzer nepadal pri fenovani, je dost tezky. 🤷🏼‍♀️ Premyslim, jestli jeste nemam objednat tohle: https://www.naturalisticproducts.co.uk/products/snozzlepro-universal-nozzle-adapter .


  • @Kateřina Švihlová Diky moc za tip, sedi opravdu perfektne! 😊😍 Premyslim, jestli jeste neobjednat tohle:

    https://www.naturalisticproducts.co.uk/products/snozzlepro-universal-nozzle-adapter

    , aby difuzer nepadal pri fenovani, je dost tezky. 


  • Dobrý den, chtěla bych se poradit. Začala jsem před měsíce. Používala jsem přírodní kosmetiku, vlasy nebarvím, nefoukám, délka po ramena, lupy, jemné, wavy.  Koupila jsem si na šampon na restart a na běžné mytí hands on veggies na lupy a kondicionér stejné značky regenerační. Vlny se dělají spíše vzadu, vpředu vůbec, první den vypadají dobře, ale druhý den by z nich šel lisovat snad olej...Co mám zkusit jinak? Děkuji.


  • Ahoj. Také budu moc ráda za radu v počátcích. Mám za sebou finalwash a jedno mytí. Vlasy se tedy vlní parádně, ne že ne. Zatím jsem ani nepoužila styling (nejsem zvyklá si toho "plácat 🤓" na hlavu tolik), a i přesto vlnky držely. Z tohoto pohledu zatím spokojenost. Akorát se mi asi druhý, třetí den po final wash vlasy stočili do jakoby mokrých pevných vlnovlnkatých provázků a ani po umytí lowpoo šamponem se nesjednotili. Takže otázka zní: Mám vydržet a pokračovat stejně nebo vlasy něčím přetěžuju a mám rychle přesměrovat na jiné produkty? Použila jsem masku od Inashi.. G. Root 66, G. kondicioner Balanced 50 50.. a JC. Rockin Ringlet.

    Děkuji 😊 

    Vlasy 2B jemné nízkoporézní, spíš řidší než husté, přírodní (dosud chemicky, tepelně ani jinak upravované, pouze šamponované šampony z drogerky a samozřejmě česané za sucha 😀, ani kondicionéry mi dosud nevyhovovaly), se sklony k maštění, i když první den po umytí se někdy objevoval suchý chumel v oblasti spánku

     


  • Ahoj ahoj, nevím, zda je tohle vlákno ještě aktivní, ale zkusím... Kamarádka mi pověděla o CGM a tak jsem se rozhodla to prubnout, vše co vím, jsem si nastudovala na tomhle webu, ale je toho tolik, že se nějak zrtácím :D Udělala jsem si váš test a objednala podle doporučení nějaké produkty. Dneska jsem poprvé umyla a byl to docela děs :D jako vlasy jsou mnohem příjemnější na dotek a zdají se být vyživenější, ale žádný tvar, no hrůza. Okolo obličeje to zůstalo jen zvlněné a rozlítané, vzadu u hlavy trochu vlny jsou, ale jen jakoby na spodních vlasech. Tak jdu radši pro radu :D

    Vlasy mi vyšly 2a, jemné, středně porézní. Mám je kratší, takové skoro mikádo lehce nad ramena. Blond melír. Pořídila jsem následující:

    Khadi šampón Shikakai hydratační 
    Curlsmith Hydro Crème Soothing Mask – Hloubková maska s kyselinou hyaluronovou 
    Giovanni Nutrafix Hair Reconstructor – Maska pro poškozené vlasy 
    Khadi kondicionér Kokos Shikakai 
    Khadi šampón Amla pro objem a lesk
     
    Poradíte mi, jaký zvolit postup s danými produkty, jestli jsem vybrala dobře atd? Chápu hloubkové mytí i nanášení kondicionéru, ale nevím, kdy do toho zařadit aplikaci té masky a jak. Jeslti před kondíkem nebo po ? ... To jsem se nějak nedočetla. A ještě jsem se chtěla zeptat, zda to bude fungovat i bez stylingových produktů? Na ty jsem nějak zapomněla... 
     
    Děkuji moc předem za všechny připomínky a rady.
    Hezký den! Ba

  • Pěkný den nechala jsem si zaslat 8denii kurz ale porad mi nic nepřislo děkuji


  •  



     


  • Zdravím,

     

    jsem v tomto úplný nováček, celý život si vlasy "prostě nějak myji a doufám, že nebudu vypadat jak rozcuchaný idiot" :Dd. Buďto mám po uschnutí vlasy divně zplyhlé s prapodivnými vlnami kolem tváře, nebo je rozčešu ve špatnou chvíli a připomíná to neuspořádanou ovci. Chci říct - má péče je smutná a schopnost udržovat vlastní vlasy neexistuje...

    Mám pro začátek pár dotazů, které mi vrtají v hlavě. V Curly Girl Testu mi vyšlo, že mám 2A-2B jemné, středně husté vlasy. Trochu mě mate poréznost, protože testík tvrdí NEJVYŠŠÍ, kdežto zkouška se sklenicí vody a ponořením vlasů dovnitř ukazuje na ABSOLUTNĚ NEJNIŽŠÍ, což nevím, jak vysvětlit. Nevím tedy, jaký produkt si vybírat, protože buďto musím hydratovat hodně, nebo si musím dát pozor na přílišné zatížení... Vlasy mám obecně spíš susší, ale dlouho schnou. U vysoké poréznosti v CGTestu je řečeno, že je to způsobeno buď častým odbarvováním, nebo častou tepelnou úpravou, nebo nešetrnou kadeřnicí... Ani jedno není můj případ, když už fénuji, tak jen chvilku a ne vysokou teplotou, stejně mě to většinou akorát více rozcuchá a vysuší (difúzer nedifúzer).

    Dalším dotazem bude asi styling...  Nikdy jsem nic po umytí a oplachovém kondicionéru (vše z nějaké drogerie) nepoužívala. Ani po přečtení nějakých zdejších instrukcí mi není příliš jasné, co vše se (ne)má vrstvit a jaké produkty lze vůbec použít. Žádné pevné definované kudrny nemám, proto nevím, co by mi to s vlasy mohlo udělat (a celá má rodina je paradoxně až podezřele rovnovlasá :D). 

     

    Nevím, zda mi na tyhle přihlouplé otázky někdo odpoví, ale pokud ano, předem moc děkuji <3

    Za každou radu jsem vděčná, ráda bych si nakoupila alespoň jeden dva produkty pro začátek, ale nechci vzít hned něco náhodně, když si nejsem jistá.

    Ester

     


  • 1
  • 2
  • 3 / 3
Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!