Zdravím,
jsem v tomto úplný nováček, celý život si vlasy "prostě nějak myji a doufám, že nebudu vypadat jak rozcuchaný idiot" :Dd. Buďto mám po uschnutí vlasy divně zplyhlé s prapodivnými vlnami kolem tváře, nebo je rozčešu ve špatnou chvíli a připomíná to neuspořádanou ovci. Chci říct - má péče je smutná a schopnost udržovat vlastní vlasy neexistuje...
Mám pro začátek pár dotazů, které mi vrtají v hlavě. V Curly Girl Testu mi vyšlo, že mám 2A-2B jemné, středně husté vlasy. Trochu mě mate poréznost, protože testík tvrdí NEJVYŠŠÍ, kdežto zkouška se sklenicí vody a ponořením vlasů dovnitř ukazuje na ABSOLUTNĚ NEJNIŽŠÍ, což nevím, jak vysvětlit. Nevím tedy, jaký produkt si vybírat, protože buďto musím hydratovat hodně, nebo si musím dát pozor na přílišné zatížení... Vlasy mám obecně spíš susší, ale dlouho schnou. U vysoké poréznosti v CGTestu je řečeno, že je to způsobeno buď častým odbarvováním, nebo častou tepelnou úpravou, nebo nešetrnou kadeřnicí... Ani jedno není můj případ, když už fénuji, tak jen chvilku a ne vysokou teplotou, stejně mě to většinou akorát více rozcuchá a vysuší (difúzer nedifúzer).
Dalším dotazem bude asi styling... Nikdy jsem nic po umytí a oplachovém kondicionéru (vše z nějaké drogerie) nepoužívala. Ani po přečtení nějakých zdejších instrukcí mi není příliš jasné, co vše se (ne)má vrstvit a jaké produkty lze vůbec použít. Žádné pevné definované kudrny nemám, proto nevím, co by mi to s vlasy mohlo udělat (a celá má rodina je paradoxně až podezřele rovnovlasá :D).
Nevím, zda mi na tyhle přihlouplé otázky někdo odpoví, ale pokud ano, předem moc děkuji <3
Za každou radu jsem vděčná, ráda bych si nakoupila alespoň jeden dva produkty pro začátek, ale nechci vzít hned něco náhodně, když si nejsem jistá.
Ester