Tipy a triky pro nízkou poréznost | Kudrnaté vlasy

Tipy a triky pro nízkou poréznost


  • Zdravím Tě majitelko vln/kudrn 😊

    Pokud si nejsi stoprocentně jistá, zda vlastníš nízkoporézní vlasy, přečti si článek ZDE.

    Nevíš si s těmito nízkoporézními potvůrkami rady? Popiš svůj problém, přidej klidně foto! 😊

    Základní tipy:

    1. Tyto vlasy potřebují častější hloubkové čištění, obzvlášť, pokud máš doma tvrdou vodu. Můžeš ho provádět klidně každých 14 dnů. 

    2. Pokud máš mezi mytími větší rozestupy (např. 5 a více dnů), můžeš si umýt vlasy svým oblíbeným Low poo 2x po sobě, lépe z nich sundáš nečistoty. 

    3. Pokud děláš hloubkové zábaly (měly by následovat po hloubkovém čištění), tak pro lepší proniknutí výživy do vlasu je fajn použít tzv. heat cap.

    4. Vyhýbej se těžkým máslům (obzvlášť to bambucké) a olejům, takové vlasy je většinou nezvládají pojmout. Působí potom umaštěně.

    5. Používej lehké produkty s ohledem na bod č.4, nejspíše ti budou více vyhovovat stylingové gely a pěny, než krémy. Mezi moje oblíbence patří tento lehoučký gel s proteinem TréLuxe Hi! Definiton gel, bez proteinu potom např. Innersense I Create Hold.

    6. Prováděj styling do mokrých vlasů nebo alespoň vlhkých - předejdeš tím ulepenému pocitu na vlasech. 

    Pokud máš sama nějakou zkušenost, která by mohla ostatním vlnkám/kudrnám pomoci, sem s ní! 😊

    Těším se na vzájemnou výměnu tipů a triků! 😊

    Katka❤️

     



  • Zdravím, ano to je přesné, nevím si už se svými nízkoporézními potvůrkami rady.  A to tak, že vůůůbec :-( Jsem ve slepé uličce a nevím co dál. Jsem už jen krůček od toho to vzdát. Na začátek trochu informací - mám jemné, nízkoporézní, dříve asi 2B vlnky, rok nebarvené. Na CGM jeden rok a kousek. Dříve pouze drogerie, ale asi tak půl roku zkouším co se dá převážně z kudrshopu. Na začátku CGM velká změna a radost, vlnky se krásně vlnily a držely i několik dní s mírným refreshem. Nyní až k pláči - vlasy padají, pokožka hlavy svědí, vlny když už se nějaké podaří  vydrží  hodinu a pak se narovnají. Když zkusím test s mokrým vlasem natahuje se a natahuje až praskne. Myslím, že vlasům chybí protein, ale nevím jak a kolik, aby to k něčemu bylo. Nyní používám výrobky Giovanni root 66, kondicioner Inashi soothing mint, objemové mléko Innersense a gel eco s proteinem, masku Giovanni nutrafix hair reconstructor. Zkoušela jsem i oplach z rýžové vody. Čistím asi tak jednou za 14 dní (tady teda ještě drogerie naturbox avokádo). Bojím se, že řešení už jsou jenom nůžky, nebo doživotně čepice 😀. Poradí někdo co s tím prosím? 


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!