Jemné vlny - zaručené tipy??!! | Kudrnaté vlasy

Jemné vlny - zaručené tipy??!!


  • Vyzkoušela jsi už spoustu produktů a vždy dosáhneš jenom zplihlých vlasů bez vln a objemu? Přijde ti, že máš na hlavě „tři chlupy“? Když vezmeš vlas mezi prsty, skoro ho necítíš? Tak právě tohle je místo pro tebe, protože máš pravděpodobně jemné vlny. Pojď se s námi poradit a sdílet své zkušenosti. 😉

    Jaké jsou tedy naše tipy na jemné vlny?

    1. Chovej se k vlasům jako k nízkoporézním, a to i v případě, že máš vysokou poréznost. Více o tom ZDE.

    2. Používej lehké produkty – Jemné vlny kdeco zatíží, proto je lepší používat opravdu lehké profi produkty přímo na kudrnaté/vlnité vlasy. Vyhýbej se produktům s převahou másel a těžkých olejů a produktům určeným pro kudrny a silné vysokoporézní vlasy. 

    3. Nezanedbávej clarifying (hloubkové čištění) – U jemných vlasů je lepší ho provádět častěji, např. jednou za čtrnáct dní nebo tři týdny.

    4. Při běžném mytí raději používej low poo šampón (s jemnými tenzidy a bez sulfátů) než cowash (mycí kondicionér). – Cowash je hlavně pro kudrny, s největší pravděpodobností ti vlasy zatíží a zmastí.

    5. Vymývej šampón i kondicionér. – Produkty, které nemají ve vlasech zůstat, vymyj velmi pečlivě a teplou vodou.

    6. Zkus zařadit produkty s proteinem. – Protein je stavební kámen vlasu, pomáhá jemné vlasy posílit a zlepšuje vlnění, ale všeho s mírou. Co je přeproteinování a jak je to s proteinem a kudrnatými vlasy, si můžeš přečíst ZDE.

    7. Šetři jak s množstvím, tak s počtem produktů. – Méně je někdy více. Čím víc produktů dáš, tím spíš to bude na vlasy už moc.

    8. Pečlivě vybírej styling – Jak dobře podržet tvar tvých vlasů, ale nezatížit je, se můžeš poradit ZDE.

    Máš i ty nějaké (zaručené) tipy pro péči o jemné vlasy, nebo máš trable se svými jemňochy a nedaří se ti? Neboj se nám napsat a přidat i FOTO svých vlasů. 😊



Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!