Tipy a triky pro vysokou poréznost | Kudrnaté vlasy

Tipy a triky pro vysokou poréznost


  • Zdravím Tě majitelko vln/kudrn 😊

    Pokud si nejsi stoprocentně jistá, zda vlastníš vysokoporézní vlasy, přečti si článek ZDE.

    Něvíš si rady se svými nenasytnými vysokoporézními žrouty? Přidej sem otázku, podrobně popiš svůj problém, aktuálně používané produkty a přidej foto. Uvidíme, co se dá dělat. 😊

    Základní tipy:

    1. Protein, protein, protein! Když zařadíš protein do své kudrnaté rutiny, Tvým vlasům to velmi prospěje - nabydou (možná) ztracenou sílu a pružnost, hlavně pokud jsou vysokoporézní kvůli barevnému zásahu. 
    2. Deep conditioning je nutnost. Tvoje vlasy ztrácí rychle drahocenou hydrataci, Dopřej jim pořádnou dávku pomocí pravidelných masek.
    3. Ve stylingu se zaměř na produkty plné másel či olejů. Emolientní složky (másla či oleje) Ti Tvoje suché vlasy krásně uhladí a udrží je déle hydratované.
    4. Neboj se těžších produktů. Produkty s obsahem másel a olejů jsou Tvůj rajon! Tvoje vlasy jsou nenasytné, prahnou po hydrataci, tak jim jí dopřej za pomocí těchto ingrediencí, které ji pořádně uzamknou!

    Pokud máš sama nějakou zkušenost, která by mohla ostatním vlnkám/kudrnám pomoci, sem s ní! 😊

    Tvoje Anička. 😎



  • Me by zajimalo, jestli jde poreznost vlasu vratit o neco zpatky (aby se supinky jako samy zatahly), nebo kdyz jsem vlasy znicila, je to vzdycky uz o tom necim nahrazovat plast vlasu (proteinem, oleji apod.), dokud nedorostou? :-)  A timpadem kdyyz se prestanu starat, budu mit zase zpatky vysokou poreznost? Dekuji


  • @Vlaďka K. V některých případech ke snížení poréznosti dojít může, záleží na péči a hlavně na míře poškození vlasu. Pokud jsou vlasy např. odbarvené, barvené barvami s vysokým obsahem amoniaku (případně MEA) a se silným oxidantem nebo nešetrně, barvené velmi často, dlouhodobě žehlené na vysoké teploty, atd. - v těchto případech musí opravdu odrůst. Někdo však vysokou poréznost může mít i geneticky danou.

    V případě, že máte nízkou poréznost, a přestanete jim dávat výživné produkty apod., vám poréznost nezvýší :) může dojít k tomu, že vlas bude akorát opět suchý, matný, bez života.. tam musí opravdu dojít k nějakému buď chemickému nebo teplnému poškození, aby došlo k odchlípnutí šupinek kutikuly.

    Úplně bych se tím netrápila :) vysoká i nízká poréznost má své výhody i nevýhody.

    Katka


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!