Problémy s pokožkou | Kudrnaté vlasy

Problémy s pokožkou


  • Máš citlivou pokožku, trápí tě lupy, svědění, alergické reakce? Trvají tvoje problémy delší dobu nebo se zjevily z ničeho nic?

    Nezoufej, s těmito potížemi bojovala nebo bojuje řada z nás a právě tady ti předáme naše zkušenosti a tipy, jak těmto nepříjemnostem předejít nebo se jich zbavit. 

    Příčin může být spousta. Od nesprávné péče o vlasovou pokožku přes přecitlivělost na "dráždivé" chemické složky až po hormonální nerovnováhu, která umí udělat i na hlavě pěknou paseku. 

    V první řadě je důležité problémům předcházet, proto je vhodné dodržovat pár jednoduchých zásad:

    🌼 nechodíme spát s mokrými vlasy, 

    🌼 pokud necháváme schnout vlasy volně, je dobré vysušit alespoň pokožku, 

    🌼 při mytí pokožku důkladně masírujeme, abychom z ní odstranily veškeré nečistoty, zároveň tím docílíme i lepšího prokrvení a podpoříme růst vlasů, 

    🌼 aplikujeme na ni přípravky, které jsou na to přímo určené (šampony, oleje, séra na podporu růstu vlasů atd.). Kondicionéry, leave iny a stylingové přípravky nanášíme pouze do délek, abychom pokožku zbytečně nedráždili

     



  • Potřebuji zachránit! Mám Seborhoickou dermatitidu. Vše výše zmíněné dodržuji (nechodím spát s mokrými vlasy,suším difu, styling jen do délek...). Musím mýt vlasy každý 3. den jinak bych se uškrábala. Používala jsem dlouhodobě šampon z lékarny Kelual DS od Ducray, který nevyhovuje CGM, ale zabíral, teď jakoby už nestačí a přestává být funkční. Na radu zde vyzkoušen šampuk Ponio s ichtamolem, ale nezabral, jen se mi lupy pustily z pokožky po vlasech dolů a svědivé červené léze zustaly. Co dalšího doporučujete vyzkopušet vyzkoušet??? Jinak jsem zaralá na kortikoidy 😫


  • Zdravíčko, já se mohla taky udrbat, dodržovala jsem zmíněné postupy, změnila šampony a nic nepomohlo. Jednou jsem ale narazila v CGM skupině na paní, která doporučovala vmíchat do oblíbeného šamponu piroctom olamin. Koupila jsem jej na nature-store, odlila jsem trochu šamponu a vmíchala piroctom olamin prášek tak, aby byl 1%. Používám to takhle od září a naprostý zázrak. Vysušuje mi trochu vlasy, takže hydratuji a hydratuji. Nicméně svědění ustoupilo a lupy žádné. Zkuste vyhledat na fb v CGM skupině konverzaci, paní dokonce doporučovala přidávat do šamponu i zinek. Každopádně za zkoušku nic nedáte, za sebe můžu doporučit. Hodně štěstí.


  • @Jana Němcová Zkus buď ten piroctom olamin, nebo potom něco z Non toxic péče! Holky na seboreu chválí jak Hands on Veggies, tak Khadí Neem :) 


  • Ahoj, takže vyzkoušeno, HANDS ON VEGGIES ORGANIC ANTI-DANDRUFF SHAMPOO, piroctom olamin, jejich kombinace a nic . Překvapení ale přinesl Ponio šampuk s levandulí, nesvědí mě hlava!!! Sice se druhý den se lupy sypou jak z vánočního stromečku jehličí, ale cítím úlevu, pod šupinkama není kůže zarudlá, ale klidná a to i 3. den po umytí. Nevíte jestli přestane i to sypání? To by byla fakt bomba!


  • @Jana Němcová U toho Piroctom olamin je dobré vypotrebovat celé balení, které jste pořídila.

    Jinak to bývá dlouhodobější záležitost. Pokud vám více vyhovují produkty z lékárny, tak Vichy Dercos na lupy pro citlivou pokožku hlavy - změnil složení a nyní se dá použít jako Low poo.

    A není problém to prokládat šampony Nizoral nebo Skin cap (na seboreu), když koukám na složení, tak jde i ten váš Ducray. U těch nezapomínat potom na výživu vlasů v podobě masky.

     


  • děkuji za rady :-)


  • @Mirka Janczek Taky mám citlovou pokožku.A taky bych se uskrábala někdy už i drihý den.začínám CG.A pomphlo mi https://www.google.com/search?q=Scalp+Therapy+Drops&oq=Scalp+Therapy+Drops&aqs=chrome..69i57j35i39j69i59j0i22i30j69i60l3.1289019412j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8 tyhle kapičky.Sice jsem drošku draží ale mě pomohli


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!