Styling pro jemné kudrny | Kudrnaté vlasy

Styling pro jemné kudrny


  • Ahojte všichni! Stará známá firma Anička se hlásí, aby Vás tu poučila o stylingu jemných kudrn! 👩‍⚖️ Sama jich také pár vlastní, takže ví, o čem je tu řeč. 〽️

    Všechny dotazy ohledně stylingu jemných kudrlinek sem! ⤵️ Přidej podrobný popis problému, aktuálně používáné produkty, další informace o svých vlasech (jak dlouho jsi na CGM, poréznost, hustotu) + přidej foto! Uvidíme, co se dá dělat.

     

    Základní typy a triky pro styling jemných kudrn:

      1. Dostatečně čisti šamponem. Co to ta Anička zase blábolí? Tady se máme přeci bavit o stylingu, nebo ne? No jo, milá curly girl, je to tak, nicméně nedostatečné čištění a build-up se nezaměnitelně podepisuje i na Tvém konečném stylingovém výtvoru. Jemné vlasy jsou velmi náchylné k zatížení, je na nich vyloženě vidět, zda jsou vyčištěné, či ne! Šamponu se vůbec neboj, naopak se vyvaruj těžkým co-washům či nepěnivým cleanserům!
      2. Méně kondicionéru. Ajéje, zase nějaké kecy o mytí. Milá curly girl, Tvoje washday rutina je jeden proces, každý krok ovlivňuje i ty další. Stačí Ti opravdu málo kondicionéru - použij ho jen na rozčesání, nenech působit déle, než pět minut, a následně ho úplně vymyj teplou vodou! 
      3. U stylingu vždy platí, že méně je více. To platí jak o a) množství aplikovaného produktu, tak o b) počtu aplikovaných produktů. Méně je zde opravdu více! Jemné kudrny jsou lehko zatížitelné, pod příliš velkým množstvím produktu prostě slehnou a nebudou se Ti kroutit. A to přeci nechceme!
      4. Difuzér je kamarád. Difuzér Ti přidá na objemu, a rychlým vysoušením navíc udržuješ pokožku hlavy ve zdraví a šťastnou.  Podporuje také kudrnacení vlasů, a zanechává vlasy uhlazené a definované.
      5. Nadzvihni to od kořínků! Buď pomocí rukou, nebo pomocí klipů si při fénování nadzvedni vlasy od kořínků. Tento postup Ti dodá ještě více vytouženého objemu.
      6. Pokud chceš ještě větší objem, hraj si s vlasy během dne! Ubyde krusta, ale za to přibyde trochu frizzu, který udělá rebelský look a přidá objem!

    Neboj se svěřit!

    Anička 😎

     



  • Dobrý deň,

    poprosila by som radu - potrebujem/hľadám niečo poriadne tužiace na styling druhý a ďalšie dni po umytí, aby mi vlasy/vlny lepšie držali tvar.... bez použitia čohokoľvek(krém, gél) sa vlny rozpadajú, nedržia tvar, v závislosti od počasia krepovatejú.... skúšala som Jessicurl Awe Inspiraling Spray, ale ten tuží pre mňa málo/vôbec a skôr mi vlasy krepovatie.... ani ECO Styler Gold nebol to pravé, mala som pocit, že mi vlasy zaťažuje. Úplne najlepšie funguje vlastnoručne uvarený gél s ľanových semienok, ale ten sa mi nechce stále pripravovať..... ani to nie je vždy praktické..... tak či mi viete poradiť niečo fajn na styling nie na mokré, ale na suché vlasy ?

    Na vlasy používam šampón Shea Moisture, kondicionér rovnakej značky, potom Jessicurl Rockin Ringlets a Cantu gél, vlasy suším difúzerom a následne vymačkám krustu.

    Ďakujem krásne za cenné rady:)

     


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!