Curly Girl metoda a No poo | Kudrnaté vlasy

Curly Girl metoda a No poo


  • Ahoj! 

    Pojďme spolu probrat všechno o praktikování Curly Girl metody zároveň s metodou NO POO (no shampoo).

    Bezšamponová metoda mytí vlasů rozhodně neznamená mytí pouze vodou. Je to vzrušující svět zcela výjimečné péče o vlasy pomocí čistých darů přírody. 

    Startovní informace k tomuto tématu najdeš v KOMPLETNÍM PRŮVODCI - třídílný seriál o No poo CGM.

    ČÁST I. MYTÍ

    ČÁST II. STYLING

     



  • Miso, zajimal by me vztah Curly Girl metody a oleju podle vas? videla jsem video, ve kteremm zakladatelka metody pani Massey jasne rikala, ze oleje davat nedoporucuje, protoze jen obaluji vlasy, ty pak nemohou dychat a jsou suche. Taky jsem cetla dnes rozhovor s Annou zde na strankach https://www.kudrnatevlasy.cz/pages/curlsquad-annacurlyoga , ktera vpodstate mela podobnou zkusenost.
    Na druhou stranu takova tradicni vec v peci o krasu? co myslite vy?


  • Zdravím Vlaďko!

    Na základě svých zkušeností se přikláním k Aničce a Lorraine. :-) Záleží ale na konkrétních vlasech, jejich typu, poréznosti apod. a také na druhu oleje a způsobu jeho použití. Já mám nízkoporézní vlasy, takže oleje mi opravdu moc nevyhovovaly. A to jak olejové zábaly, které se v No poo dělají kvůli hydrataci, tak i olej po umytí do mokrých vlasů jako leave-in. Tady ale platí, že není olej jako olej. Pokud se s olejem zachází opravdu střídmě, a použije se jakožto bezoplachová péče vhodný druh, nemusí to být vždy průšvih. Zde jsou vhodné lehké oleje, které nebudou tvořit mastný film na vlasech, jako např. jojobový, arganový, hroznový, makadamiový nebo brokolicový olej. A aby to nenadělalo víc neplechy než parády, dávají se vždy do úplně mokrých vlasů, a stačí v dlaních rozetřít třeba 1 - 2 kapky a nanást spíše do konečků, zbytek do délek.

    Co se týká výše zmíněných olejových zábalů, zkoušela jsem to párkrát, ale neviděla jsem v tom moc smysl. Olej bylo zapotřebí z nízkoporézních vlasů opravdu důkladně vymýt, aby se netvořil build-up (nezůstával na vlaseh nános), to dalo hroznou práci. (Metoda postupného mytí v no poo, opravdu zdlouhavý proces.) A moc mi to s hydratací nepomáhalo. 

    Dokonce pokud jste zaznamenala mé pokusy o podporu růstu vlasů, nakonec jsem ustoupila i od masáže pokožky hlavy ricinovým olejem. Vymýt ho z vlasů bylo dost náročné, a dalo to vlasům zabrat. "Ucpání" pokožky hlavy olejem, který je dost komedogenní, a následné důkladné odmašťování, které se né vždy úplně dařílo, to opravdu nebylo to pravé pro mě. 


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!